Bouwverlof en hersteldagen in 2024

- Bouwverlof

Het jaar 2024 staat voor de deur, en met de bouwsector in gedachten willen we graag de belangrijkste data en details met jullie delen. Als experts in de bouwindustrie begrijpen we de waarde van deze herstelperiodes, en we willen ervoor zorgen dat jullie goed voorbereid zijn om er het beste van te maken.

Het bouwverlof verschilt van regio tot regio in België, dus laten we eens kijken naar de specifieke data voor 2024 in verschillende delen van het land:

  • Brussel-Halle-Vilvoorde: Bouwbedrijven kunnen hun welverdiende bouwvakantie beginnen op 8 juli 2024.
  • Antwerpen en Leuven regio: Het bouwverlof begint op 15 juli 2024 voor de bouwvakkers in deze regio.
  • Oost-Vlaanderen en Limburg: Ook hier is het jaarlijkse bouwverlof vanaf 15 juli 2024.
  • West-Vlaanderen, Hamme en Lokeren kantons: Bouwvakkers kunnen genieten van hun bouwvakantie vanaf 22 juli 2024.

Het is van essentieel belang om deze datums in gedachten te houden, vooral als je projecten of plannen hebt die rekening moeten houden met de bouwvakantie. We raden aan om tijdig te plannen en te coördineren, zodat eventuele verstoringen in je bouwprojecten voorkomen kunnen worden.

(artikel gaat verder onder de foto)

Naast het bouwverlof zijn er in 2024 ook inhaalrustdagen in de bouwsector:

  • Dinsdag 2, woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 januari.
  • Dinsdag 2 april.
  • Vrijdag 10 mei.
  • Maandag 23, dinsdag 24, donderdag 26, vrijdag 27, maandag 30 en dinsdag 31 december.

Het is belangrijk dat bouwvakkers deze dagen benutten om op te laden en fris aan het werk te gaan. Een extra bonus is dat de feestdag van zondag 21 juli 2024 verplicht wordt vervangen door vrijdag 16 augustus 2024. Dit betekent dat werknemers in de bouwsector op vrijdag 16 augustus 2024 een extra vrije dag hebben om te genieten van de zomer.

Bij Go4Jobs Construct begrijpen we de unieke uitdagingen en behoeften van de bouwsector. We staan klaar om bouwbedrijven en werknemers te ondersteunen, of het nu gaat om het vinden van de juiste vakmensen voor projecten of het bieden van flexibele arbeidsoplossingen. Samen zorgen we ervoor dat de bouwsector soepel blijft draaien, zelfs tijdens de bouwverlofperiodes. Dus laten we samen uitkijken naar een welverdiende rust en een productief 2024! 💪🏗️

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs Construct solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job in de bouw- of technieksector die precies bij je past