Winteropleidingen in de bouwsector: een kans voor werknemers en werkgevers

- Opleidingen

Ontdek de Voordelen van Wintertrainingen in de Bouw

De bouwsector biedt diverse mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, en een van de meest kosteneffectieve opties zijn de winteropleidingen. Deze trainingen zijn speciaal ontworpen om bouwarbeiders tijdens de koudere maanden, wanneer slecht weer vaak leidt tot tijdelijke werkloosheid, de kans te geven om hun vaardigheden en kennis te verbeteren.

Werkgever Voordelen: Kostenbesparing en Geschoolde Werknemers

Als werkgever profiteer je van aanzienlijke besparingen. Gedurende de opleidingsperiode hoef je geen loon te betalen, en Constructiv, een belangrijke speler in de sector, draagt bij aan de opleidingskosten met een forfaitaire bijdrage van €10 per uur per arbeider. Dit is niet alleen een financiële winst, maar zorgt er ook voor dat je werknemers terugkeren met verbeterde en nieuwe vaardigheden, klaar om een meerwaarde te bieden aan je bedrijf.

Werknemer Voordelen: Geen Loonverlies en Extra Premies

Voor de werknemers zijn er ook belangrijke voordelen. Naast de reguliere werkloosheidsuitkering ontvangen ze een extra premie van €55 en een aanvullende bouwvergoeding van Constructiv. Dit verzekert dat er geen loonverlies is tijdens de opleidingsperiode, waardoor werknemers zich kunnen concentreren op het leren van nieuwe vaardigheden zonder financiële stress.

(Lees onder de foto verder)

Toegangsvoorwaarden en Details

Om deel te nemen, moeten de werknemers voldoen aan bepaalde voorwaarden. Ze moeten deel uitmaken van het paritair comité 124 en de training moet plaatsvinden tussen 1 december en 31 maart. De opleiding, die minimaal 8 uur moet duren, moet ook gepland zijn binnen het bedrijfsopleidingsplan van Constructiv en moet plaatsvinden tijdens weekdagen. Werkgevers moeten hun werknemers volgens de juiste procedures op tijdelijke werkloosheid plaatsen, zelfs als dit niet direct door het weer wordt veroorzaakt. Een arbeider kan tot maximaal 160 uur (4 weken) opleiding volgen binnen dit systeem, bovenop eventuele uren in een ander opleidingsstelsel.

Kies Uit een Breed Aanbod van Opleidingen

Via Bouwunie, erkend als een structureel opleidingscentrum en een excellentiepartner, kun je toegang krijgen tot een breed scala aan opleidingen. Deze samenwerkingsverbanden garanderen kwalitatieve trainingen die aansluiten bij de behoeften en trends in de bouwsector.

Conclusie

Winteropleidingen bieden een unieke kans voor zowel werkgevers als werknemers in de bouwsector. Ze bieden een praktische oplossing voor de uitdagingen van seizoensgebonden werkloosheid, terwijl ze tegelijkertijd een platform bieden voor professionele ontwikkeling. Door te investeren in deze trainingen, versterk je niet alleen de vaardigheden van je team, maar draag je ook bij aan een meer veerkrachtige en competente bouwsector.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs Construct solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job in de bouw- of technieksector die precies bij je past